Direct naar content

SO Vervolgonderwijs/arbeid (De Werf)

SO uitstroomprofiel vervolgonderwijs/arbeid (De Werf)
Onze leerlingen (4-12 jaar) hebben een gemiddelde intelligentie of net iets daaronder, vaak met een lichamelijke beperking of chronische ziekte.
Het zijn kinderen die op didactisch, medisch/lichamelijk of sociaal-emotioneel gebied meer ondersteuning nodig hebben dan het regulier basisonderwijs kan bieden.

Wat ons speciaal maakt, is dat we de ruimte/faciliteiten en expertise hebben om binnen ons onderwijsaanbod rekening te houden met leerlingen die langdurig ziek zijn of een lichamelijke beperking hebben. Hierbij is de samenwerking met revalidatiecentrum Vogellanden van groot belang.

SO Vervolgonderwijs/arbeid

De inhoud van het onderwijsprogramma verschilt niet veel van het regulier onderwijs

Naast het aanbod van kennis besteden we aandacht aan persoonsvorming en omgaan met elkaar. Onze school is een oefenplek waar we niet alleen aandacht besteden aan kennis, maar ook situaties creëren die leerlingen voorbereiden op situaties in de maatschappij.

Een van onze uitgangspunten is om altijd een goede balans te vinden tussen belasting (wat wordt er van je verwacht?) en belastbaarheid (wat kun je aan?).

Buiten-Lokaal
Een aantal groepen leerlingen van het Boterdiep krijgt één dag in de week onderwijs in de praktijk op een oude boerderij locatie ‘de Dijklandhoeve’. Hier kunnen leerlingen ervaren hoe ze buiten de vier schoolmuren en het huidige schoolsysteem kunnen leren.
Op een plek waar ‘buiten leren’ centraal staat, je nieuwsgierigheid voortdurend geprikkeld wordt, waar je mag ontdekken, verwonderen en ervaren. Een plek in de maatschappij zoals deze is. Waar je de seizoenen beleeft, met de zon, maar ook in regen, kou en wind. Midden in de natuur, met de natuur en over de natuur. Maar ook waar sociale contacten ontstaan door klanten en ondernemers die wij tegenkomen op deze locatie. Kortom: onderwijs dat leeft.
Als Twijn zien wij dit Buiten-Lokaal als een mogelijkheid om aan te sluiten bij onze pijlers burgerschap, ecologie, beweging en bewegend leren.

Als de leerling 12 jaar is kan hij/zij doorstromen naar het Voortgezet (Speciaal) Onderwijs (VO of VSO).

In de bovenbouw bekijken we samen met ouders en leerling wat de beste plek voor vervolgonderwijs zal zijn. De uitstroom varieert van arbeidsmatige dagbesteding/arbeid/praktijkonderwijs tot en met diplomagericht vervolgonderwijs.

Hulp nodig?

Aanmelden

Liever bellen?
Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 16.30 uur

038 453 55 06