Direct naar content

Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO)

Voor leerlingen met een lichamelijke, verstandelijke of een (ernstig) meervoudige beperking. Wij stimuleren, activeren en faciliteren deze leerlingen bij het ontwikkelen van de vaardigheden die ze nodig hebben om een betekenisvolle plek in de samenleving te krijgen.

 

 • leeftijd: 12-18 jaar
 • locatie:
  dr. Hengeveldweg 2, Zwolle.
 • Uitstroomprofielen:
  VSO vervolgonderwijs
  VSO arbeid
  VSO dagbesteding & arbeidsmatige dagbesteding (D&AD)
  VSO dagbesteding (Onderwijs – Zorg). Deze vier groepen VSO leerlingen zijn samen met vijf groepen SO leerlingen bij elkaar gehuisvest op dr. Hengeveldweg 2, 8025 AK in Zwolle. Alle expertise en materialen dagbesteding op één plek. 
 • Bewegingsonderwijs
  Ook bij gymlessen kijken we naar individuele mogelijkheden. We geven gym in verschillende groepen:– leerlingen in een handbewogen rolstoel,
  – leerlingen in een elektrische rolstoel en
  – leerlingen die kunnen lopen.

  De activiteiten in de gymlessen passen we, waar nodig, aan op jouw mogelijkheden. Samen met je gymdocent bespreek je regelmatig wat wel of niet kan, en welke bewegingsdoelen jij wilt behalen.
  We organiseren ook sportevenementen: skikamp, para-thriatlon en de activiteiten van Special Heroes. Zie de filmpjes hieronder.

Sport en bewegen zorgen ervoor dat je mentaal en fysiek sterker wordt en dragen voor veel leerlingen bij aan hun zelfvertrouwen. Daarnaast leren de leerlingen respect te hebben voor elkaar en zichzelf. Zo willen we leerlingen laten zien en vooral laten ervaren hoe leuk sport en bewegen kan zijn.

Voetballen in de pannakooi op het Hengeveld College

+1

Dokter Hengeveldweg

dr. Hengeveldweg 2, Zwolle

Naar de virtuele tour

Hulp nodig?

Aanmelden

Liever bellen?
Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 16.30 uur

038 453 55 06