Direct naar content

Ons werkgebied

​Wij werken ambulant, dus we komen naar u toe om op uw school over uw ondersteuningsvraag in de omgeving van uw leerling mee te denken!

Omdat we geloven in maatwerk en afstemming is het voor ons logisch dat we naar de leerling en zijn/haar school toekomen. Meedenken, luisteren, begeleiden en adviseren doen we alleen door naar het hele kind of de hele jongere te kijken. We gaan hierbij dus niet alleen uit van een diagnose, maar nemen de totale ontwikkeling mee. De omgeving van de leerling is daarbij van grote invloed en geeft inzicht.

Daarnaast is het uiteraard praktisch, want onze regio is groot! Om alle betrokkenen samen te krijgen voor afstemming en contact, is een locatie in de leefomgeving van de leerling fijn.

Doordat we al tientallen jaren in de regio komen, is een breed netwerk ontstaan. Scholen kennen ons, wij kennen scholen! En wij kennen de fysiotherapeuten, logopedisten, psychomotorische therapeuten, ambulant begeleiders van Kentalis, Bartimeus, Visio etc. in uw regio.

Korte lijnen zodat er gezamenlijk met en over uw leerling gesproken kan worden!

"Niels begon hard te lachen, het was geen persoon maar een tractormerk!"

Edith, ambulant begeleider van Niels*

“Toen de vraag binnenkwam, moest ik even Google maps raadplegen. Ik had de plaatsnaam wel vaker op de borden zien staan in mijn deelregio, maar wist even niet wat de snelste route was. Toen ik de week erna, op een ochtend in de herfst, naar de school reed, zag ik de mist over de weilanden hangen en de zon er voorzichtig doorprikken. Ik dacht nog: “Mooi om zo de dag te starten”. Na het gesprek met de IB en de leerkracht ging ik observeren én praten met Niels. Hij vertelde wat over school, over z’n vrienden en over zijn leven. Maar toen hij begon over John Deere begonnen zijn ogen te glimmen. Mijn geheugen was nog niet helemaal wakker waarschijnlijk, want ik opperde dat ik John Deere niet kende en of Niels wat meer over hem wilde vertellen. Niels begon hard te lachen, het was geen persoon maar een tractormerk! De jaren erna had ik altijd een klik met Niels als hij me dingen over tractors mocht uitleggen en vertellen. De tractor werd een metafoor in ons contact.

Na een paar jaar ging Niels verder op de ‘groene school’ in Emmeloord. Hoewel ik Niels nu al een paar jaar niet meer spreek, kan ik me zo goed voorstellen dat een van zijn keuzevakken in de 3e of 4e van het VMBO ‘Het groene machinepark’ is. En een voorzichtige kijk naar de toekomst doet me vermoeden dat hij later vast gaat werken met John Deere!”

*naam bekend bij AB

Een wijde regio rondom Zwolle

Het Regionaal Expertiseteam komt op scholen (PO, VO, MBO en HBO) in de omgeving van

  • Meppel Hoogeveen Steenwijk
  • Coevorden Dalfsen Hardenberg Ommen
  • Hattem Heerde Kampen Wijhe Olst Oldebroek Raalte Rouveen Zwarte Waterland Zwolle
  • Noordoostpolder Urk​
  • Dronten Lelystad​
  • Elburg Epe Ermelo Harderwijk Nunspeet Putten ​

​Het Regionaal Expertiseteam heeft contracten en/of contacten met de samenwerkingsverbanden (SWV) PO 22-03, PO 23-04, PO 23-05, PO 24-02, PO 24-03, PO 25-09, PO  00-01, VO 22-03, VO 23-05, VO 23-07, VO 24-02, VO 25-09, VO 00-01 en diverse MBO scholen

Regio Zwolle e.o.

Door middel van onze expertise de reguliere onderwijsleeromgeving van leerlingen uit onze doelgroep (LG LZK ZMLK MG) optimaliseren en professionaliseren als professionele partner van de samenwerkingsverbanden (SWV) in onze regio.

Dat is ons doel!

Hulp nodig?

Aanmelden

Liever bellen?
Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 16.30 uur

038 453 55 06