Direct naar content

VSO Vervolgonderwijs

Je (12-18 jaar) komt terecht op het VSO Vervolgonderwijs als je meer ondersteuning nodig hebt dan het reguliere onderwijs kan bieden. Denk dan bijvoorbeeld aan therapie onder schooltijd, hulp bij verzorging, het werken in een overzichtelijk en (zoveel mogelijk) prikkelarm klaslokaal, hulp bij plannen en organiseren.

De inhoud van het onderwijsprogramma verschilt niet veel van het reguliere onderwijs.
Wat ons speciaal maakt, is dat we de ruimte/faciliteiten en expertise hebben om binnen ons onderwijsaanbod rekening te houden met ziekte of een lichamelijke beperking. Hierbij is de samenwerking met Vogellanden van groot belang.

 

Leerlingen op het VSO Vervolgonderwijs

volgen onderwijs op VMBO BB-, VMBO KB-, VMBO TL- of havoniveau.

Naast het aanbod van kennis besteden we aandacht aan persoonsvorming en omgaan met elkaar. Onze school is een oefenplek waar we niet alleen aandacht besteden aan kennis, maar ook situaties creëren die leerlingen uitdagen en voorbereiden op realistische situaties in de maatschappij.

Een van onze uitgangspunten is altijd om een goede balans te vinden tussen belasting (wat wordt er van je verwacht?) en belastbaarheid (wat kun je aan?).

Hier heeft iedereen wel wat. Niemand doet daar moeilijk over. Je valt niet op als je er anders uitziet, of als je in een rolstoel zit. Het is heel gewoon.

Een leerling in VSO Vervolgonderwijs

We doen niet alleen aan schoolvakken, maar schenken ook aandacht aan persoonsvorming en omgaan met elkaar. We zien school als een oefenplek die je voorbereid op situaties in de maatschappij.
Een van onze uitgangspunten is altijd om een goede balans te vinden tussen belasting (wat wordt er van je verwacht?) en belastbaarheid (wat kun je aan?).

Het doel van uitstroomprofiel Vervolgonderwijs is om uit te stromen richting een mbo- of hbo-opleiding. Soms komen we er met elkaar achter dat dit niet haalbaar is. Dan kijken we naar andere uitstroommogelijkheden, bijvoorbeeld een overstap naar onze afdeling VSO Arbeid. Zij bereiden je voor op werk, bijvoorbeeld in de horeca, zorg of groenvoorziening.

Zwolse scholengids, pagina 38

Hulp nodig?

Aanmelden

Liever bellen?
Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 16.30 uur

038 453 55 06