Direct naar content

Extern aanbod

Een overzicht van activiteiten welke niet door De Twijn georganiseerd worden maar wellicht voor leerlingen van De Twijn interessant kunnen zijn.

Het Sprekende boek: 

Op de Twijn maken we al jaren gebruik van de website van Het Sprekende boek: daar worden prentenboeken voorgelezen, er is steeds meer keuze! Onlangs is het 500e boek er opgezet. Om dat te vieren kan iedereen een maand lang gratis kennis maken:
Ga naar de website: Het Sprekend Boek
Ga naar InloggenGebruikersnaam/ userID:   Aanbieding
Wachtwoord:                        500Boekjes!

Hier de link naar de Sprekende boek-Nieuwsbrief: Het 500ste boek toegevoegd aan Het Sprekend Boek (mailchi.mp)

NIEUW Frameschaatsen aanbod Bekijk hier de webversie

Sven Kramer Academy

Thialf: Pim Mulierlaan 1, 8443 DA Heerenveen
Mail: info@svenkrameracademy.nl |
Site: www.svenkrameracademy.nl

 

Impluz innovatie & preventie (Sociaal Wijkteam Zwolle)
steun voor kinderen met veel stress en spanning

‘Piep’zei de muis club  Zwolle (okt t/m dec 23) voor kinderen van 4-8 jaar

De Billy Boem club Zwolle (okt t/m dec 23) voor kinderen van 8-12 jaar

Informatiebrief De Billy Boem club

Kerstconcert van Viva la Musica

Op zondag 10 december 2023 geven de koren van Koorschool Viva la Musica Zwolle hun jaarlijkse kerstconcert om 16:00 uur in de Onze Lieve Vrouwe Basiliek in Zwolle met begeleiding van Harry Dijkstra op de accordeon, onder leiding van Ceciel van der Zee.

(Voor meer details, zie bovenaan rechts onder downloads)

Op vrijdag 19 januari 2024 kunnen leerlingen uit groep 8 actief kennismaken met het Vmbo Groen of Het Groene Lyceum van Zone.college Zwolle. We organiseren dan de jaarlijkse Minilessen, waarin leerlingen een actief kijkje nemen in het groene voortgezet onderwijs.

Tijdens de Minilessen maken leerlingen aan de hand van korte theorie- en praktijkopdrachten actief kennis met het Zone.college. Er is hierbij vooral aandacht voor de praktische vakken. De opdrachten passen inhoudelijk bij alle niveaus, van vmbo tot en met havo. Natuurlijk staat er ook een rondleiding door de school op het programma.

Twee smaakjes groen
Bij Zone.college Zwolle kunnen leerlingen na de basisschool kiezen voor het Vmbo Groen of Het Groene Lyceum.

In het Vmbo Groen leren leerlingen leren met planten, bloemen, dieren en groene techniek. Ze worden in vier jaar voorbereid op hun diploma (mogelijk binnen alle leerwegen).

Doorstromen naar alle richtingen in het mbo is daarna goed mogelijk.

Na Het Groene Lyceum (een ondernemend traject van zes jaar met veel theorie en praktijk) hebben leerlingen een volwaardig vmbo-diploma (GL/TL) en mbo-diploma op niveau 4. Een prima startbewijs voor het hbo. Het Groene Lyceum is dé plek voor leerlingen, met havo in het advies en die graag leren door denken en doen in een groene en duurzame omgeving.

 

Aanmelden
Ken jij leerlingen die willen meedoen aan de Minilessen? Op www.zone.college/minilessen staat alle informatie op een rij en kunnen leerlingen zich tot 8 januari aanmelden. We organiseren dit jaar een ochtend- en middagprogramma. Bij elk programma is er plek voor maximaal 60 leerlingen.

Dit jaar zijn er geen Minilessen voor groepen/klassen van basisscholen uit Zwolle en de regio. De Minilessen zijn alleen voor individuele aanmeldingen. Heb je nog vragen over de Minilessen? Neem dan contact op Pepijn Klein Heerenbrink, coördinator Minilessen. Bel (088) 2620 500 of mail naar pkleinheerenbrink@zone.college.

Natuurlijk zijn leerlingen ook welkom op onze open dag op 25 januari 2024. Meer informatie en aanmelden via onze website.

Pepijn Klein Heerenbrink en Lisanne Nieuwenhuis
Coördinatoren Minilessen

zondag 4 februari 2024 VG Sport Festival

13.00-18.00 uur
Victorium, Boerendanserdijk 47, Zwolle

Hulp nodig?

Aanmelden

Liever bellen?
Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 16.30 uur

038 453 55 06