Trajectbureau
Vanaf 16 jaar gaat uw zoon of dochter zich in de bovenbouw van De Twijn richten op de uitstroom
In de voorbereiding, op weg naar een vorm van dagbesteding, vervolgonderwijs of arbeid, krijgt uw zoon of dochter naast de mentor ook een trajectbegeleider.
Trajectbegeleider
De trajectbegeleider kijkt samen met u, uw zoon of dochter, de mentor en overige betrokkenen naar alles wat nodig is in deze fase, om straks een vloeiende overstap te kunnen maken van het onderwijs op de Twijn naar een passend vervolg.
De trajectbegeleider kan ook alvast een voorbereidende stage in gang zetten, een extra cursus onder de aandacht brengen of misschien meer praktijklessen voorstellen.
Voor ouders biedt de trajectbegeleider met name ondersteuning bij aanvragen zoals de beoordeling arbeidsvermogen, Wajong, nieuw beschut werk of bijstand en Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).
De trajectbegeleiders op het trajectbureau kunnen veel van uw vragen beantwoorden en zijn op de hoogte van wet- en regelgeving.
Toekomstgesprek
Als een leerling eenmaal in de bovenbouw zit vindt er jaarlijks een toekomstgesprek plaats. In de leerroute Arbeid en Dagbesteding organiseert de trajectbegeleider dit gesprek met de leerling, zijn of haar ouder(s)/verzorger(s) en de mentor. In de leerroute Vervolgonderwijs organiseert de mentor het toekomstgesprek met de leerling, ouder(s)/verzorger(s) en kan de trajectbegeleider op afroep desgewenst aansluiten.
In het toekomstgesprek komen allerlei uitstroomonderwerpen aan de orde. We hebben het dan niet alleen over schoolvorderingen, stage, werk, vervolgopleiding of dagbesteding, maar ook over vrije tijd en wonen.
Daarnaast bespreken we aanvullende onderwerpen met u, zoals inkomen en de wijze waarop ondersteuning vormgegeven kan worden na de Twijn.
Dit alles wordt vastgelegd in het Ontwikkelings Perspectief Plan (OPP). Dit wordt jaarlijks besproken en waar nodig bijgesteld.
Maak kennis
met onze trajectbegeleiders