Direct naar content

Seminar Verborgen Zorgen, 8 oktober 2025

In iedere klas en op iedere school zijn leerlingen met meer zorgbehoeften waarbij de specifieke onderwijs- of ondersteuningsbehoeften niet direct zichtbaar zijn. Soms zijn deze ook heel lastig te herkennen, want signalen zijn vaak klein en (nog) verborgen en soms is er nog een grote puzzel te leggen. De gevolgen (en oorzaken) kunnen wel groots en veelomvattend zijn. De leerling heeft dan vooral erkenning, aandacht en/of ondersteuning nodig in het onderwijs.
Maar hoe kun je als onderwijsprofessional nu inspelen op zorgen die nog zo verborgen (kunnen) zijn? Wat is je rol en taak en hoe ondersteun je de leerling, zijn omgeving en ook je collega’s hierbij? En kun je misschien ook verborgen zorgen eerder signaleren?

Het onderwijs is een dynamische en complexe omgeving, waarin niet alleen kennis wordt overgedragen, maar waar ook emoties, verwachtingen en persoonlijke uitdagingen een belangrijke rol spelen. Naast soms heel zichtbare zorgvragen kunnen ook meer verborgen zorgen onder de oppervlakte schuilgaan. Denk aan mentale gezondheid, sociale druk, het gevoel van isolatie en de vaak onzichtbare belasting die leerlingen kunnen ervaren. Maar het gaat ook leerlingen met ADHD, autisme, DCD, niet aangeboren hersenletsel (NAH), concentratieproblemen, trauma, prikkelgevoeligheid, hechtingsproblemen of aanhoudende lichamelijke klachten (ALK). De zorgen die deze leerlingen hebben kunnen van grote invloed zijn op hun welzijn.

Wereldwijd leeft 1 op de 6 personen met een beperking of handicap en bij 80% is dit niet (direct) zichtbaar!
(bron: hdsunflower.com).

In dit seminar willen we daarom specifieke kennis over verborgen zorgen verbinden aan de onderwijspraktijk. Zo hoeven zorgen niet meer verborgen te zijn en kunnen ze worden gedeeld. Daarmee kan gezocht worden naar de ondersteuning die nodig is voor de leerling, diens omgeving en/of voor de school. Dit is vaak een hele zoektocht, zeker niet altijd makkelijk of misschien direct (snel) oplosbaar, maar door kennis en ervaringen te delen komen we samen verder. Goed onderwijs maken we samen!

Een seminar met lezingen, ervaringsverhalen en workshops!

Els Pronk, Key-note spreker

Achter gedrag zit kwetsbaarheid verborgen, hoe kijken voorbij gedrag ons kan helpen om alle kinderen te versterken van binnenuit.

Regelmatig treffen we leerlingen in onze dagelijkse onderwijspraktijk, die er gedrag voor zetten. Dat kan zowel externaliserend als internaliserend gedrag zijn. Vanuit de visie van Els Pronk weten we dat er achter dit gedrag kwetsbaarheid verborgen zit. Tijdens deze lezing neemt zij ons mee in de manier waarop we als leerkrachten voorbij het gedrag van onze leerlingen kunnen kijken. Kunnen we op zoek naar de talenten van deze kinderen? Hoe zorgen we dat we niet de rol van therapeut op ons nemen, maar wel onze verantwoordelijkheid als leerkracht? Wat doet dit gedrag met onszelf? Hoe kunnen we deze leerlingen versterken van binnenuit? Waar ligt ook een grens? Elk moment van de dag hebben we een keuze in onze pedagogische reactie op de leerlingen. En jij als leerkracht bent daarin de sleutel tot succes.

Els Pronk komt uit het onderwijs en heeft zich ontwikkeld tot expert op het gebied van talentontwikkeling. Samen met Luk Dewulf is zij initiatiefnemer van het project van de Kindertalentenfluisteraar. Met Elke Busschots heeft ze drie boeken geschreven over talent, veerkracht en achter het gedrag van kinderen kijken. Blij met mij (2018), is een boek voor ouders, Talentgedreven Onderwijs Geven (2020) is bedoeld voor leerkrachten en andere professionals die met kinderen werken en Werkboek Talentgedreven Onderwijs Geven (2022). Zij is mede-auteur van de Juniortoolbox Ik kies voor mijn talent en oprichter van Het Genietschap van Blij met mij trainers in Nederland en België. En mede-oprichter van de Blij met mij Academie. 

Dion (15 jaar), ervaringsdeskundige

Ik ben Dion (15 jaar). Door mijn autisme/angststoornis heb ik veel meegemaakt, ook in het onderwijs. Graag wil ik vertellen hoe ik dit  ervaren heb. Ook vertel ik graag hoe het nu met mij gaat.

Liz (11 jaar), ervaringsdeskundige

Ik ben Liz en heb op 6 jarige leeftijd een ernstig auto-ongeluk gehad. Al snel kwam de diagnose, niet aangeboren hersenletsel. Tot op de dag vandaag revalideren wij als heel gezin hiervoor. Ik ben nu 11 jaar en begrijp steeds meer welke impact dit heeft. Alles is anders..

Wat kunt u verwachten?

  • Inzichten van experts: We nodigen sprekers en workshopleiders uit vanuit diverse disciplines binnen het Gespecialiseerd Onderwijs. Zij hebben ervaring in het herkennen en aanpakken van verborgen zorgen in het onderwijs.
  • Praktische tools: We geven concrete handvatten om verborgen zorgen te signaleren, bespreekbaar te maken en/of op een zorgzame manier aan te pakken binnen de schoolomgeving.
  • Inlevingsvermogen vergroten: We bieden deelnemers de gelegenheid om door middel van interactieve sessies en workshops beter inzicht te krijgen in de vaak onzichtbare obstakels die leerlingen en leerkrachten/docenten tegenkomen.

Voor wie is dit seminar?

Dit seminar is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij het onderwijs in het primair en voortgezet of speciaal (basis)onderwijs: van leraren en schoolleiders tot schoolmaatschappelijk werkers en beleidsmakers. Ook andere belanghebbenden zijn van harte welkom om deel te nemen.

Waarom deelnemen?

  • Herkenning: Leer de verborgen zorgen van leerlingen beter te begrijpen en vroegtijdig te signaleren.
  • Versterken van een inclusieve schoolcultuur: Creëer een gezonde en ondersteunende schoolomgeving voor zowel leerlingen als personeel.
  • Verstevig het onderwijsteam: Werk samen als team om een omgeving te creëren waarin zorgen, zichtbaar of niet, serieus worden genomen en adequaat kunnen worden aangepakt.
  • Bouw aan kennis: Actuele, gefundeerde kennis gecombineerd met ervaring uit de hedendaagse onderwijspraktijk vergroot de zorgstructuur van de school

Aanmelden

Wilt u deelnemen aan dit waardevolle seminar? Meldt u zich dan direct aan! De plekken zijn beperkt, dus wees er snel bij!

Programma

13.00 Inloop, registratie en ontvangst goodiebag met daarin het allernieuwste boek van Els Pronk: ‘Kijken voorbij gedrag’
13.30 Start: dagvoorzitter en ervaringsdeskundigen (twee leerlingen en hun ouders vertellen over hun ervaringen)
14.00 Plenaire spreker: Els Pronk
15.00 Pauze
15.15 Workshop ronde 1
16.30 Workshop ronde 2
17.30/18.00 Afsluiting en ruimte voor Q&A aan medewerkers van het Regionaal Expertiseteam de Twijn en de Ambelt

Kom naar het seminar Verborgen Zorgen en ontdek hoe we samen een gezonde en ondersteunende leeromgeving kunnen creëren, waarin iedereen zich gehoord en gesteund voelt.

Overige informatie

Wanneer: 8 oktober 2025 vanaf 13.00 u

Locatie Zwolle. De exacte locatie wordt uiterlijk twee weken voorafgaand aan het seminar bekend gemaakt.

Aanmeldingskosten: 125,- per deelnemer (incl. koffie/thee, versnaperingen én het nieuwste, nog te verschijnen, boek van Els Pronk ‘Kijken Voorbij Gedrag’.

Deelnemers: Geschikt voor onderwijsprofessionals in het primair onderwijs, speciaal (basis) onderwijs,  voorgezet onderwijs en MBO!

 

Kijk ook in ons reguliere scholingsaanbod voor een scholing bij u op school en blijf op de hoogte van nieuw aanbod via onze socials: Linkedin, Instagram en Facebook!

Workshops

Leerlingen met niet aangeboren hersenletsel (NAH) in jouw klas  (voor PO en VO)

Judith de Boer, MSc. en Marian Plender, MEd. MSEN

Kinderen kunnen in verschillende levensfasen letsel oplopen aan hun hersenen. Dit heeft impact op de korte termijn (acute fase), de herstelperiode, maar vooral ook op de langere termijn, de terugkeer thuis en in de klas(participatie fase) . Door het letsel functioneren de voorheen gezonde hersenen immers niet meer zoals ze gewend waren. Dit is niet alleen een uitdaging voor het kind zelf, maar ook voor de omgeving én de school. Wat betekent niet-aangeboren hersenletsel voor het kind? Hoe signaleer je dat er (mogelijk) sprake is van letsel en hoe ga je daar als school mee om? In deze workshop geven we antwoord op deze vragen en krijg je praktische tips welke interventies je kunt inzetten.  

 

Judith  en Marian werken als ambulant begeleiders bij  Regionaal Expertiseteam de Twijn

Talentgedreven Onderwijs in de praktijk! (voor PO)

Corine Blom en Marieke van Elburg, MEd. MSEN

Talentgedreven onderwijs klinkt prachtig! Zou jij na het horen van het verhaal van de hoofdspreker Els Pronk ook zo graag willen weten hóe je vanuit die methodiek talent gedreven werken nog breder kan kijken naar die verborgen zorgen bij de leerlingen uit je klas? We geven je een inkijkje in hoe dat zich zou kunnen vertalen in de klas. 

 Corine en Marieke werken dagelijks met deze methodiek in de praktijk.  Ze nemen je vanuit eigen ervaringen graag mee om je meer te laten zien over talentgesprekken, veerkracht versterken en hoe verborgen zorgen tijdens kindgesprekken soms zo zichtbaar naar voren kan komen. Naast het delen van ervaringen kan je in de materialentafel duiken en krijg je tijdens de workshop ook een aantal praktische werkvormen, die je morgen direct toe kunt passen binnen je eigen dagelijkse praktijk.  Kortom, voel je welkom om aan te sluiten en te kijken hoe dit Talentgedreven werken in de praktijk eruit kan zien! 

 

Corine en Marieke werken als ambulant begeleiders (gedrag) bij Regionaal Expertiseteam de Twijn en Corine is ‘Blij met mij!’ trainer.

Traumasensitief werken in het onderwijs (voor PO en VO)

Sanne Drobinski, MSc

Tijdens deze presentatie/workshop krijg je beknopte (theoretische) kennis over het ontstaan van trauma en de gevolgen hiervan op het brein en het gedrag. Er wordt besproken welke signalen van trauma je kunt herkennen bij leerlingen en op welke manier je hiernaar kunt handelen in de klas.  

 

Sanne werkt als orthopedagoog-generalist bij De Ambelt.

Introductie op prikkelprofiel (voor PO en VO)

Marieke van Eerbeek, MEd. MSEN

Weet jij hoeveel prikkels er op ons afkomen per dag? En wat als deze prikkels belemmerend werken voor je!
Na deze workshop heeft u een korte introductie gehad van het Prikkelprofiel, waarvan Nynke Zuurmond de drijvende kracht is. U maakt kennis met de materialen die horen bij de methodiek van het Prikkelprofiel. 

 

Marieke werkt als ambulant begeleider voor Regionaal Expertiseteam de Twijn en is trainer Prikkelprofiel.

Van verzuim naar schoolaanwezigheid (voor VO en MBO)

Lidewij Stevens en Christine Eggens

Jongeren die vaak afwezig zijn op school of die hun school niet afmaken ondervinden hiervan de gevolgen op de langere termijn. Ze hebben een verhoogd risico op werkloosheid, op problemen met hun psychische gezondheid en hun sociaal-emotionele ontwikkeling en belanden vaker in de criminaliteit.  

Door het Ministerie van OCW is er een nieuwe verzuimaanpak geïntroduceerd waarin het beleid zich meer gaat richten op het voorkomen van verzuim. Het wetsvoorstel ‘Terugdringen Verzuim’ past hierbij. Het gaat om een schoolbrede aanpak voor álle leerlingen en niet alleen de leerlingen waar zorgen over zijn. De aanpak is gebaseerd op een wetenschappelijke onderbouwde aanwezigheidsvisie, ontwikkeld in de Verenigde Staten.  Er is een raamwerk ontwikkeld, het MD-MTSS model, het blijkt succesvol te werken bij verzuim. We zullen jullie in deze workshop meenemen in de nieuwste ontwikkelingen en in een effectieve aanpak van schoolverzuim.   

We geven jullie tools mee wat je als mentor, docent, leerlingbegeleider en teamleider in het onderwijs kunt doen om leerlingen aanwezig te laten blijven en hoe je het gesprek hierover met de leerling kunt voeren.  
 

 

Lidewij en Christine werken als ambulant begeleiders VO bij Regionaal Expertiseteam de Twijn.

Veiligheid is de basis voor leerlingen met hechtingsproblematiek

Brenda Doorten, MEd. MSEN

Zo’n 30 tot 40% van de bevolking heeft in meer of mindere mate hechtingsproblemen, ongeveer 1% heeft een hechtingsstoornis. Van deze onderzoekscijfers schrikken we telkens weer. Want dit betekent dat er vrijwel zeker ook in jouw klas leerlingen zitten met hechtingsproblematiek.
Hoe kan jij als leerkracht een veilige pedagogische basis creëren voor leerlingen met hechtingsproblemen?
In deze workshop bespreken we 3 verschillende hechtingsstijlen en merk je dat een bepaalde hechtingsstijl invloed heeft op hoe een kind vervolgens relaties aangaat en reageert op stress.
We bespreken vanuit het gedachtengoed van het Talentgericht werken wat jou als leerkracht kan helpen bij het opbouwen van vertrouwen en het versterken van de leerling- leerkrachtrelatie.
Ontdek hoe kleine veranderingen een groot verschil kunnen maken.
Brenda werkt als ambulant begeleider PO bij Regionaal Expertiseteam de Twijn.

ADHD vanuit kwaliteit bekeken (Voor VO en MBO)

Krista Huzen, MEd. MSEN

Ik hoor je wel maar jij ziet mij niet.

Soms is het niet wat het lijkt. Let een leerling wel op, hoort de leerling wel wat ik zeg, wat betekent dat gewiebel? Waarom is op tijd komen zo lastig? Hoe kan het dat deze leerling vaak zijn spullen kwijt is? Welke uitdagingen zijn er voor iemand met ADHD maar vooral; welke kwaliteiten?
Hoe kunnen we deze kwaliteiten samen inzetten om de schooldagen leuker te maken.  

 

Krista werkt als mentorleerkracht bij VSO De Ambelt.

Autisme, wat als begrijpen niet zomaar vanzelf gaat. (voor PO)

Wendie van Born

Deze workshop biedt praktische handvatten voor autismevriendelijk onderwijs. Je leert hoe je de onderwijsaanpak kunt afstemmen op de ondersteuningsbehoeften van kinderen met autisme, het belang van duidelijke communicatie, structuur en een rustige leeromgeving. Er is speciale aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling, zodat je kinderen met autisme op maat kunt ondersteunen en begeleiden in hun leerproces

 

Wendie werkt als autismecoach bij de Ambelt .

Omgaan met jongeren met angst en depressie (voor VO)

Carolien Nijboer

Angst is een emotie die iedereen kent, bewust of onbewust, maar die tijdens het normale leven weinig wordt besproken. Hierdoor voelen veel kinderen en volwassenen zich alleen staan in hun gevoelens van angst of depressie. Angst zorgt voor veel beperkende overtuigingen: ‘Ik denk dat ze me niet aardig vinden’, ‘Ik krijg vast een onvoldoende voor die toets’, ‘Als ik laat zien wie ik ben, lachen ze me uit’…. Je begrijpt vast wat de gevolgen zijn van deze gedachten! Angst kan op zich al erg vervelend zijn, maar bij sommigen ligt depressie daarna ook op de loer. Cijfers hieromtrent laten sinds Corona een zorgelijk beeld zien. Ongeveer de helft van alle jongeren tussen de 16 en 25 jaar vindt de eigen mentale gezondheid niet goed. In deze presentatie leer je signalen te lezen en je ontdekt hoe belangrijk jouw rol als begeleider is.  

 

Carolien is werkzaam als schoolopleider en coach bij de Ambelt 

DCD, meer dan motorisch onhandig in de klas (voor PO)

Monique Beek en Marloes Holterman, MEd. MSEN

Developmental Coordination Disorder (DCD) is een veel voorkomende motorische coördinatiestoornis. Zo’n vijf procent van de leerlingen op school heeft DCD. Dit betekent dat in elke klas ongeveer één leerling met DCD zit. Toch is DCD voor veel leerkrachten nog een onbekende term. In deze workshop krijg je uitleg over DCD en over de gevolgen van motorische onhandigheid op het leerproces en de sociaal-emotionele ontwikkeling van de leerling. Je krijgt handreikingen om deze leerlingen goed te begeleiden en praktische tips betreffende materialen die bij deze leerlingen kunnen worden ingezet. Ook ervaar je zelf door middel van belevings-oefeningen wat het betekent om ‘onhandig’ te zijn, wanneer je handen niet altijd doen wat je hoofd wil. 

 

Marloes werkt als ambulant begeleider en Monique als ergotherapeut bij Regionaal Expertiseteam de Twijn.

Werken met aandacht (voor PO)

Jeanette Pot, MEd. MSEN

Een goede werkhouding is meer dan alleen een goede concentratie. Wat zijn de onderliggende factoren en op welke manier zijn deze van invloed op de werkhouding van leerlingen? Middels een vragenlijst krijg je inzicht in welke factoren voor jouw leerling van invloed kunnen zijn op de werkhouding. 

 

Jeanette werkt als ambulant begeleider bij het expertiseteam van Catent i.s.m Regionaal Expertiseteam de Twijn.  

Het (H)erkennen van een ontwikkelingsachterstand bij kinderen in het regulier onderwijs (voor PO)

Juliske Herfst

Door vroeg te signaleren en in te spelen op een kansrijke aanpak kunnen we ervoor zorgen dat elke leerling zich optimaal kan ontwikkelen. In deze workshop krijg je de tools en inzichten om ontwikkelingsachterstanden te herkennen en direct in te spelen op de behoeften van je leerlingen. Samen creëren we onderwijs waarin ieder kind zich gezien en ondersteund voelt, waar het kan groeien en zich mag ontwikkelen op zijn of haar eigen tempo.

Juliske werkt als ambulant begeleider bij Regionaal Expertiseteam de Twijn.

Krachtige communicatie: haal het beste uit je klas! (voor PO en VO)

Herma Leusink, MEd. MSEN en Frederiek Hoogeveen

Hoe vaak staan we echt stil bij de manier waarop we communiceren? Basiscommunicatie gaat verder dan alleen praten en luisteren. Het gaat om bewustwording, intentie en impact.  Aan de hand beelden nemen we jullie mee in de stappen van basiscommunicatie. 

Kleine signalen maken een groot verschil in de klas!   

 

Herma en Frederiek werken als ambulant begeleiders bij Regionaal Expertiseteam de Twijn.

Het verbindende startgesprek (voor PO)

Ilse Knol, MEd. MSEN en Anja Marks, MSc.

Wanneer een ouder jouw school binnenstapt en het over hun kind gaat, krijg jij de kans om écht contact te maken. Soms gaat het om een aanmelding, soms om zorgen – of allebei, vaak is het voor ouders een spannend moment. Ieder gesprek is anders, want geen kind, ouder, leerkracht of schoolleider is hetzelfde. In deze workshop ontdekken we hoe je zulke gesprekken voert vanuit verbinding, veiligheid, en wederzijds respect. Je ontdekt hoe er ruimte ontstaat voor het verhaal van de ander, terwijl je ook je eigen waarden en visie inbrengt. We werken in zes stappen naar een persoonlijk gespreksmodel dat bij jou past. Je onderzoekt wat jouw stijl is, hoe jij contact maakt en wat je kunt inzetten op lastige momenten. Zo ontstaat er ruimte voor een gezamenlijke taal en een nieuw verhaal: van school én ouders samen. Je verlaat de workshop met een direct toepasbaar persoonlijk model.

 

Ilse werkt als ambulant begeleider en Anja als orthopedagoog generalist bij Regionaal Expertiseteam de Twijn.

Dé hoogbegaafde bestaat niet. (voor PO en VO)

Marieke Jonker, MSc en Sanne van Dijk, MSc en MA

De rol van kind- en omgevingskenmerken op leerlingen met een ontwikkelingsvoorsprong 

Altijd al meer willen weten over hoogbegaafdheid en wat je leerlingen met een ontwikkelingsvoorsprong kan aanbieden op school? Maar wat is dan hoogbegaafdheid? Bestaat dé HBer wel? Wat en wie bedoelen we daar dan mee? We nemen je deze middag in vogelvlucht mee in de wijze waarop wij kijken naar leerlingen met een ontwikkelingsvoorsprong. Hierbij zal het accent liggen op een aantal types die te onderscheiden zijn, met daarbij passende adviezen. Uitputtend? Nee, daar is de middag helaas kort voor. Maar ons doel is wel om je wijze van kijken naar leerlingen met (vermoedens van) een ontwikkelingsvoorsprong te verbreden, waarbij je verschillende tips en adviezen meekrijgt om in je dagelijkse praktijk toe te passen. We kijken uit naar je komst! 

 

Marieke werkt als orthopedagoog en Sanne als gedragswetenschapper/psycholoog binnen binnen het VSO de Ambelt.

Leerlingen met dyslexie; signaleren en ondersteunen (voor PO)

Ellen Klein Hofmeijer, Msc

Moeite met lezen en spelling… is het dyslexie? Inmiddels is dyslexie een bekend begrip op scholen, maar wat is het precies en waar moet je als leerkracht op letten?  

Lezen en spellen zijn cruciale vaardigheden om te kunnen functioneren in onze samenleving. Kinderen met dyslexie hebben hardnekkige problemen met lezen en spellen, ondanks voldoende onderwijskansen. Naar internationale schatting hebben ongeveer 7% van de jeugdigen dyslexie. In elke klas zit wel iemand met dyslexie.  Het is belangrijk om kinderen met lees en spellingproblemen zo vroeg mogelijk te signaleren, zodat zo snel mogelijk de nodige ondersteuning kan worden ingezet. Hoe eerder hoe beter. Maar hoe kan je een leerling met mogelijke dyslexie herkennen? Dat is niet altijd gemakkelijk, maar er zijn verschillende voorspellers van lees-en spellingsproblemen en dyslexie bekend. Al bij de kleuters kan je mogelijke risico lezers en spellers signaleren. In deze workshop bespreken we hoe je een leerling in de verschillende onderwijsfasen (van kleuter tot schoolkind) met mogelijke dyslexie kan signaleren en welke extra ondersteuning ze nodig hebben. 

 

Ellen werkt als orthopedagoog bij De Ambelt

Een niet pluisgevoel?! Wat nu..? (voor PO en VO)

Margreet Aalbers en Vera Arends

In het onderwijs hebben we dagelijks contact met onze leerlingen. We leren ze kennen, we weten welke vakken ze leuk vinden, waar ze goed in zijn en waar ze nog in mogen groeien. Daarnaast zien we ook hoe het met ze gaat, wat hun gedrag is en hoe ze over thuis en familie praten. Meestal gaat dit gelukkig goed, soms maak je je zorgen. Je hebt een onderbuikgevoel waarbij je vragen hebt over de veiligheid van een leerling of over de thuissituatie. Je maakt je zorgen over signalen die je opvangt.  

Iedere school is verplicht de stappen van de meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld te volgen. Maar hoe geef je dit vorm en wat betekent dit dan? 

In onze workshop willen met jullie we in gesprek over hoe je signalen, of het onderbuikgevoel dat je hebt, kunt vertalen naar het werken met de meldcode. Denk hierbij aan vragen als; welke signalen (her)kennen we, wat doe je met je onderbuikgevoel, wat zijn de stappen van de meldcode, ‘moet’ je altijd melden bij Veilig Thuis, wat is mijn rol als leerkracht, wat betekent het voor een leerling, hoe ga ik hierover met ouders in gesprek, etc.  

We nemen jullie graag mee in dit belangrijke en beladen onderwerp waarbij je voor iedere leerling écht het verschil kan maken.  

 

Vera en Margreet werken als als schoolmaatschappelijk werkers bij De Ambelt.

image00114

Hulp nodig?

Aanmelden

Liever bellen?
Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 16.30 uur

038 453 55 06