Direct naar content

Levi Wijnholds heeft stoute plannen

10.09.2021

Levi heeft stoute plannen

< overzicht

105 km in vijf dagen fietsen

Levi heeft stoute plannen

wil de elfstedentocht fietsen, 105 km in vijf dagen

Ik ben Levi, heb CP en ben dol op sporten en mijn vrienden. Samen met papa wil ik de onbeperkte Elfstedentocht gaan fietsen. Dit is een tocht van 201 km in 5 dagen tijd. Sporten is gaaf, ook voor mensen met een beperking en daarom zoek ik sponsors voor deze tocht. Met het geld dat we binnenhalen geven we kinderen van mijn school (de Twijn) de kans om ook in beweging te komen, namelijk om mee te gaan met een skikamp. Help mee en geef kinderen met een beperking een onvergetelijke week!

doneer

Als het leven je laat struikelen, maak er dan een salto van!

Ieder mens ervaart het wel eens; niet mee kunnen doen, er buiten liggen, langs de zijlijn staan. Des te meer onze zoon Levi, met een lichamelijke en verstandelijke beperking. Soms is er iets wat je echt niet kan, maar soms ook juist iets wat je denkt niet te kunnen. Levi dacht dit ook. ‘Ik denk dat ik alleen met een slee kan’. Maar dat beeld werd overtroffen. De eerste dag stond hij al op de latten en de laatste dag van de blauwe piste. Apetrots belde hij iedere dag naar huis dat hij zijn nieuwe doel weer bereikt had. ‘En mam, ik heb een medaille! Derde bij de slalom.’ Altijd langs de zijlijn, maar nu even niet…

Iets te doen waarbij je iedere dag een succes ervaring hebt. Ongelofelijk blij en dankbaar zijn we hiervoor. Levi werd 3 weken na het skikamp geopereerd. Tegen al het verplegend personeel en de chirurg werd duidelijk verteld, ik kan dit wel hoor, want ik kan ook skiën. En de filmpjes en foto werden door menig familielid bewonderd. Extra bijzonder, omdat het iets is wat hijzelf gedaan heeft, zonder hulp van broer of ouders. De boodschap was iedere keer; ‘Heb ik even geluk dat ik CP heb, want dan mag ik op een skikamp’

Soms is loslaten veel krachtiger dan vasthouden

Ook dit is iets wat wij als ouders hebben mogen ervaren. De zorg voor Levi overgeven is niet makkelijk. Hij heeft veel hulp en begeleiding nodig en kan niet zonder toezicht vanwege zijn epilepsie. Maar Levi wilde dit dolgraag, dus ga je als ouders erin mee. En wat heeft hij ook onze verwachting overtroffen. Een bijzondere tijd om zo even zonder Levi je gezin te runnen. Het heeft ons (ouders, broer en 2 zussen) rust gebracht. 

Soms valt de dagelijkse zorg en de toekomst ons erg zwaar, maar juist door dit bijzondere skikamp wordt ons oog weer gericht op de mogelijkheden. 

Vruchten van dit skikamp zijn: 

  • Opbouwen van zelfvertrouwen
  • Vergroten van de eigenwaarde
  • Vergroten van zelfstandigheid
  • Mee kunnen praten en ervaringen kunnen delen met anderen
  • Leren loslaten van de zorg
  • Ervaren dat je kind zijn eigen hulpvraag kan stellen aan iemand die hem minder goed kent.

Dankjewel dat onze zoon Levi deze salto mocht maken! Zonder jullie support was het nooit gelukt.

Tirzah en Steven Wijnholds  (ouders van Levi)

Hulp nodig?

Aanmelden

Liever bellen?
Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 16.30 uur

038 453 55 06